Hackathon Humanitarian Toolbox met Richard Campbell

19 November 2016


Zaterdag 19 november (van 9:00 tot ongeveer 18:00) gaan we onze eerste hackathon houden! We willen ook andere events doen naast de maandelijkse kennis-sessies en dit is de eerste. En wat voor een...

We begrijpen dat je niet zomaar je zaterdag opgeeft, maar het zal zeker de moeite waard zijn. Drie redenen waarom je dit niet wilt missen:

1. Voldoening

Deze dag kun je jouw skills inzetten voor een goed doel. De Humanitarian Toolbox is een stichting die precies dit als doel heeft. Vrijwilligerswerk beschikbaar maken voor software ontwikkelaars, zodat hun tijd/skills effectiever worden ingezet dan wanneer ze een hek moeten schilderen.

We willen graag waarde toevoegen aan twee projecten, zodat iedereen kan kiezen:

Allready : AllReady brengt de gemeenschap, vrijwilligers, humanitaire en maatschappelijke organisaties bij elkaar om deze beter bestand te maken tegen de gevolgen van een ramp. 

Crisis Checkin : Dit is een applicatie die het mogelijk maakt om info van vrijwilligers en organisaties vast te leggen en te delen zodat hulpverlening bij een ramp beter verloopt.

Met het bijdragen aan deze projecten krijg je de kans om noodhulp te verbeteren en zelfs levens te redden!

We zijn bezig om in contact te komen met organisaties als het Rode Kruis. Niet alleen om naar de requirements te kijken, maar wellicht ook om ons die dag te vergezellen.

2. Leerzaam

Je gaat hier gegarandeerd nieuwe dingen leren!

Je hoeft je geen zorgen te maken over het feit dat je bepaalde skills nog niet hebt. Dat is ook niet zo raar, want bij deze projecten worden de nieuwste technologieën ingezet, simpelweg omdat dat leuk is. Dit spreekt het meeste aan omdat je niet vaak de kans krijgt om ASP.NET Core of Xamarin in de praktijk te gebruiken.

Ook gaan we aan de slag met Git en Cordova. Agile practices zullen ook ingezet worden, dus we hebben van alles wat te bieden.

We gaan ons best doen om een paar experts op deze onderwerpen te regelen, maar het helpt natuurlijk enorm als je je vantevoren al wat verdiept in deze materie. Een Pluralsightje kijken op deze dag zelf is natuurlijk niet de beste tijdsbesteding :)

3. Fun

De HTBox stichting is opgericht en wordt geleid door Richard Campbell, die de hele dag aanwezig zal zijn! Iedereen die onze eerste meeting op de TU/e heeft bijgewoond weet dat hij een enthousiasmerende spreker is. Hij heeft veel kennis en leuke verhalen.

Aan het einde van de dag zullen we deelnemen in de internationale standup, zodat we trots kunnen mededelen wat we met zijn allen hebben bereikt. Als je van plan bent om mee te doen, is het heel nuttig om al eens vantevoren zo'n standup bij te wonen.

Voor eten en drankjes wordt uiteraard ook gezorgd. Dus het enige wat je mee hoeft te nemen is een laptop en een goed humeur.

Nuttige info:

@HTBox -  Hier worden de standups aangekondigd (in principe op zaterdag 17:30)

Als je nog nooit iets met Git hebt gedaan, check deze blogpost

Het liefst hebben we natuurlijk dat je er de hele dag bij bent; maar als je later wilt komen of eerder wilt vertrekken is dat geen probleem.

Dit event wordt gehost door Centric in het kader van Craft, het groeiprogramma voor IT’ers. Centric is onze Premium Sponsor en heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan.

We zijn de hele dag welkom bij Centric in Son en Breugel: Science Park Eindhoven 5206, 5692 EG Son

Wees er snel bij, want we hebben een limiet van 25!

Spilberg helpt ons dit event te promoten:

Spilberg logo Login to join

We would like to thank our premium sponsors: