GraphQL api's in .NET Core 2

CorstianBoerman - 24 okt 2018

GraphQL is ondertussen het hippe framework voor het ontsluiten van data geworden. Waar GraphQL in eerste instantie ontwikkeld is voor gebruik binnen Facebook, is deze techniek in 2015 als specificatie naar buiten gebracht. Sindsdien zijn er veel libraries ontwikkeld die de GraphQL specificaties omarmd hebben.

Wat is GraphQL, waarom zou je het willen gebruiken, en hoe valt deze techniek te implementeren?

De graphql-dotnet libraries bieden de mogelijkheid om een stabiele, performante en consistente api te bouwen in een fractie van de tijd die daarvoorheen nodig was. De flexibiliteit die GraphQL biedt zal zijn waarde vervolgens nogmaals laten zien in zijn gebruik. Het is nu mogelijk om enkel op basis van een datamodel een consistente api te bouwen, zonder alle operaties tot in detail te definieren.

De flexibiliteit van de graphql-dotnet library komt echter niet geheel vrijblijvend. De library hang met design patterns en principes aan elkaar, en het is een opgave om deze bij het eerste gebruik te doorgronden. Op het moment dat het kwartje valt zal deze techniek echter een genot zijn om mee te werken!.net core graph api

Wij willen graag onze premium sponsors bedanken:

 

Ook willen we onze speciale sponsor bedanken: