Save your relation with a Graph

28 februari 2018


When?
Wednesday 28th of February 2018

What? - Save your relation with a Graph

Als NoSQL database techniek is Graph nog relatief onbekend, maar heeft wel heel veel goede toepassingsgebieden. Graph wordt pas redelijk recent door Microsoft ondersteund in Cosmos DB.

Een Graph database kan beter met complexe relaties tussen entiteiten om gaan dan SQL, en is in die zin meer ‘relationeel’ is dan een relationele database. Daardoor zijn bepaalde problemen veel makkelijker op te lossen; ‘sneller met minder frustraties’.

Wat kun je verwachten van de avond: Na een korte introductie in de Graph theorie en in Graph databases wordt gekeken wat typische use-cases zijn voor Graph databases. Waarin verslaan ze andere vormen van databases, SQL maar ook andere No SQL databases.

Hierna zal praktisch invulling gegeven worden aan het gebruik van  een Graph database in .NET. Hierbij worden twee smaken getoond; Cosmos DB met Gremlin en Neo4j met Cypher.

Het zwaartepunt van de avond zal liggen op de praktische implementatie van het gebruik van een Graph database in .NET. 

Who? - Daniël te Winkel

Daniël is een ervaren software ontwikkelaar met meer dan 25 jaar ervaring. Hij is sinds .NET 2.0 professioneel met .NET bezig. De laatste paar jaar is hij bij Betabit actief bezig met Azure als ontwikkelaar en architect. Met en voor klanten creëert hij waardevolle software op basis van Azure Paas. Daniël doet dit met veel plezier en passie. Daarnaast spreekt hij op events, zoals het Global Azure Bootcamp.

Where?

This event is sponsored by Betabit!

Attention! The location is not at the Betabot office, but at Belvedair (La Place) Eindhoven Airport:

Luchthavenweg 25-103,

5657 EA Eindhoven

http://www.belvedair.eu/contact/

Schedule

  • 17:30 - 18:30 Arrival and dinner
  • 18:30 - 19:15 Part 1 
  • 19:15 - 19:30 Break
  • 19:30 - 20:15 Part 2 
  • 20:15 - 21:00 - Drinks and socializing

Costs
All the events of .NET Zuid are free!

Registration
Register with the button below.


Spread the word! 
Share it with your friends and colleagues!Inloggen om aan te melden 13 aanmeldingenGraag willen wij onze premium sponsors bedanken:

Ook willen we onze speciale sponsor bedanken: